Ook Anzegem getroffen door stormwind

Redactie KW

Tot 100km/u zou de wind waaien, werd aangekondigd door het KMI met code oranje. Het noopte Anzegems burgemeester Gino Devogelaere (SAMEN één) Tiegembos en de nabijgelegen weg. Anzegem bleef bovenal gespaard van grote calamiteiten.

Deze voormiddag 11 uur werd de weg langs het Sint-Arnolduspark en het park zelf afgesloten voor publiek door de burgemeester. “Ik kon het risico niet nemen, er zijn een aantal bomen die niet meer zo betrouwbaar zijn. Het Beukenhofpark is een moeilijker verhaal daar er een restaurant in het park zit. Als het restaurant open is, kunnen we moeilijk het park afsluiten. Maar het is niet aan te raden in het park rond te wandelen“, liet de burgemeester nog weten.

Ook de jeugdbewegingen in Anzegem kregen van de burgervader te horen uit de buurt van bomen en bossen te blijven om ongevallen te vermijden. Chiro Anzegem besliste veiligheidshalve de werking deze zondag af te gelasten.

Chiro Anzegemhttps://www.facebook.com/Chiro-Anzegem-384452658425292/https://www.facebook.comFacebook1

Lieve chirovrienden

Zopas kregen wij een telefoontje van de burgemeester met de mededeling dat het te gevaarlijk is om…

Geplaatst door Chiro Anzegem op Zondag 10 maart 2019

rich1.0https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1054819311388620&id=384452658425292552

Aan de kerk van de Heirweg, heeft de wind lelijk huisgehouden in de afrastering van de werf. De Heras-hekkens liggen geplooid op de grond.

Ook Anzegem getroffen door stormwind

Ook aan de Oudenaardestraat in Vichte heeft de wind zijn sporen nagelaten. Zo blies die een werftoilet omver op de straat. Buurtbewoners hebben het ding dat een blauwe vloeistof lekte, de berm opgesleept, zodat het verkeer door kon.

Aan de Sterhoek was er meer schade, daar blies de wind twee grote dakpannen van het dak van de Garage. Celien Sagaert (27), moest gisteren de nacht doen als verpleegster en werd deze ochtend gewekt door de razende storm.

“Ik keek door het raam en zag brokstukken liggen. Toen ik naderbij kwam zag ik de omvang van de schade, twee dakpannen van de nok van het dak van mijn garage zijn afgebroken en in mijn tuin terecht gekomen. Gelukkig, stel je voor dat die op iemand of een auto neerkwamen”, vertelt Celien. Of er water naar binnenkomt, weet ze nog niet. Dat zal ze eens de storm voorbij is bekijken.

Ook Anzegem getroffen door stormwind

In Vichte dan weer is meer dan 100 vierkante meter aan roofing in asfalt van het plat dak van de kerk losgekomen. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft erger proberen vermijden. Zandzakken houden nu de losse delen stevig tegen het dak gedrukt. Gelukkig val de schade goed mee omdat er nog een tweede laag onder ligt. Het plafond in de kerk werd twee weken geleden nog maar net herschilderd.

De burgemeester liet weten dat de schade nog meeviel, Anzegem is gespaard gebleven, afgezien van enkele kleinere schadegevallen.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier