Het ongeval gebeurde op dinsdagmorgen omstreeks 5 uur langs de Egemstraat, juist aan de grens van Pittem en Egem, ter hoogte van huisnummer 100. Een student van 20 jaar had de Zotte Maandag gevierd en toen hij op weg was naar huis, werd hij aangereden door een voertuig dat aan hoge snelheid kwam aangereden. De jongen werd van het fietspad gemaaid en viel in de gracht. Gelukkig kon hij zijn mama nog opbellen, zij ging vlug een kijkje nemen en verwittigde de ambulance en de politiediensten.

Niet gestopt

Al vlug bleek dat de jongen gewond was en hij werd onmiddellijk overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Het slachtoffer zegt dat hij een auto zag wegrijden aan hoge snelheid. De chauffeur zette gewoon zijn weg verder zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Op de plaats van het ongeval zijn geen remsporen te vinden, de fiets is volledig vernield. De politie deed de nodige vaststellingen maar in het belang van het onderzoek kan er voorlopig weinig meer meegedeeld worden.

De ouders doen een warme oproep naar de chauffeur om zich aan te melden bij de politie van Tielt. Eventuele ooggetuigen kunnen ook terecht bij de politie van Tielt via 051 42 84 40.

(NS - foto Nele)