Ongeval met vluchtmisdrijf in Wevelgem, dader laat bumper met nummerplaat achter

De auto van de familie Valcke werd zwaar toegetakeld. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagavond werden de inwoners van de Moorselestraat opgeschrikt door een ongeval. Een kleine personenwagen reed er vol in op een geparkeerd voertuig. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf, maar liet voor de politie zijn bumper met nummerplaat achter.

Rond 22 uur weerklonk in de Moorselestraat een harde knal. “Toen we naar buiten liepen om poolshoogte te nemen, zagen we hoe een blauwe auto tegen onze wagen was geknald”, klinkt het bij de familie Valcke. “De kleine auto van de dader stond dwars over het voetpad aan de andere kant van de straat. De passagier was uit de auto gekropen en riep luidkeels dat de chauffeur moest maken dat hij weg kwam. Er was paniek, de bestuurder startte zijn wagen opnieuw en scheurde met een rotvaart weg in de richting van het kruispunt met de Nieuwstraat.”

Buurtbewoners achtervolgen

Verschillende buurtbewoners, opgeschrikt door het tumult, kwamen ondertussen zelf een kijkje nemen. “Toen ze konden zien dat de kerel in kwestie de vlucht nam, sprongen verschillende mensen nog in hun wagen in een poging hem te kunnen volgen”, sluit de getroffen familie af. “Een maat voor niets helaas, want hij reed als een halve gare verder. We zijn alvast blij dat niemand gewond raakte. Hoe het met de gevluchte chauffeur is? Geen idee.”

Bumper met nummerplaat

De politie kwam ter plaatse en startte een onderzoek. De vluchtende bestuurder deed alvast zijn best om de speurders op weg te helpen. Niet alleen liet hij tijdens de vlucht een oliespoor achter, ook zijn bumper met nummerplaat bleef op de plaats van het ongeval liggen.

De brandweer had de handen vol met het verwijderen van het oliespoor. De Moorselestraat bleef, voor de tijd van de interventie, voor het verkeer afgesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier