Ongeval in Rekkem veroorzaakt veel verkeershinder

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Maandagnamiddag kwam het op de kluifrotonde tot een aanrijding tussen een personenwagen en een vrachtwagen. Hoewel niemand gewond raakte, resulteerde het ongeval nagenoeg meteen in heel wat verkeershinder.

De aanrijding gebeurde rond 16.20 uur. De bestuurder van de personenwagen, een Fransman die als technieker in België werkt, reed op de N58 in de richting van de E17. Ter hoogte van de kluifrotonde liep het fout. “Ik zag dat het verkeer op de brug reeds compleet stil stond” liet hij weten. “Ik was er dan ook van overtuigd dat er opnieuw grenscontroles waren en dat ik mijn attest en bewijs van tewerkstelling zou gaan nodig hebben. Ik probeerde beide documenten uit mijn tas te halen en werd hierdoor afgeleid. Ik zag veel te laat dat de vrachtwagen voor mij stil stond en knalde er tegenaan. De schade aan mijn auto is aanzienlijk en er komt ook rook uit de motor waardoor ik vrees dat de schade onherstelbaar zal zijn. Ik heb pas twee jaar mijn rijbewijs en dit is reeds mijn tweede ongeval. Dit ziet er niet goed uit voor mijn verzekeringen.”

Verkeersknoop

Zowel de chauffeur van de personenwagen als de chauffeur van de vrachtwagen kwamen er zonder kleerscheuren van af. Het verkeer moest, als gevolg van de aanrijding, wel over 1 rijstrook rijden. Dit gecombineerd met de verkeersdrukte en een controledispositief van de douane, aan de andere kant van de rotonde, zorgde voor een indrukwekkende verkeersknoop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier