Ongeval in Maldegem eist dodelijk slachtoffer, chauffeur vrachtwagen negeerde rood licht

Redactie KW

In Maldegem is een autobestuurder dinsdagnamiddag om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen en een andere personenwagen op de N49/E34.

Het ongeval gebeurde rond 16 uur op de N49/E34 ter hoogte van het kruispunt met de Aardenburgkalseide. “Een personenwagen Audi die uit de Aardenburgkalseide kwam gereden en het kruispunt opreed, werd gegrepen door een vrachtwagen die op de E34 reed en uit de richting van Antwerpen kwam. De bestuurder van de Audi, een 92-jarige man uit Maldegem, overleed ter plaatse. Zijn 88-jarige echtgenote die naast hem zat, raakte zwaargewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis”, zegt het parket.

De Audi kwam daarna tegen een andere personenwagen terecht. De vrachtwagen kwam tot stilstand tegen een verlichtingspaal, die door de impact afbrak. De bestuurder van de vrachtwagen, een 25-jarige man uit Houthulst, raakte niet gewond. Uit de bevindingen van een verkeersdeskundige en de verklaringen van getuigen blijkt dat de man door het rode licht gereden was.

Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen. De man legde een negatieve ademtest af en reed niet sneller dan toegelaten.

Ongeval in Maldegem eist dodelijk slachtoffer, chauffeur vrachtwagen negeerde rood licht

(NVP – Foto NVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier