Ondernemer uit Ichtegem overleefde 10 uur op zee door zich aan romp vast te klampen

Redactie KW

Bij het scheepsongeval kwam de schipper woensdag om het leven.

Het bemanningslid dat het scheepsongeval voor de Engelse kust overleefde, is Johny Ronsijn (60) uit Ichtegem. Dat bevestigt zijn dochter Celien, die in Koekelare de cafetaria van het Lange Max Museum uitbaat. “Momenteel weet ik niet veel, behalve dat hij naar huis mag komen”, zegt ze. “En dat is het belangrijkste: dat alles goed is. Al is hij door het oog van de naald gekropen, want hij werd het ziekenhuis binnengebracht met een lichaamstemperatuur van amper 33 graden.”

Hij stond aan de juiste kant van het schip toen het kapseisde

“Het is misschien raar om te zeggen, maar hij stond aan de juiste kant van het schip toen het kapseisde”, vervolgt Celien. “Daardoor werd hij niet onder de boot gezogen, maar kon hij zich vastklampen aan de romp. Omdat zijn kleren nat werden, dreigde hij te zinken. Daarop heeft hij zijn kleren moeten afsnijden. Papa heeft dus echt geluk gehad. Acht weken geleden kreeg hij zelfs nog een cursus: ‘wat te doen in nood’. Dat zal wel geholpen hebben.”

Johny Ronsijn is een bekend gezicht in de regio. Hij is afkomstig van Bovekerke, maar woont in Ichtegem. Daar engageerde hij zich jaren in het verenigingsleven. Zo sponsort hij de jeugd van SK Eernegem. Visserij is zijn hobby en passie. “Uit pure liefhebberij ging hij geregeld mee op vissersboten. Hij heeft daarvoor zelfs speciaal scholing gevolgd”, aldus nog dochter Celien.

(TV)

>> Visser en jonge vader uit Oostende overleden na scheepsongeval voor Engelse kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier