Onaangepaste snelheid aan basis dodelijk ongeval twintigers

Redactie KW

Het dodelijke ongeval van woensdagavond in de Boonakkerstraat in Bulskamp nabij Veurne is te wijten aan onaangepaste snelheid. Dat heeft een gerechtsdeskundige van het parket geconcludeerd. Bij het ongeval kwam een koppeltje uit het Antwerpse om het leven. Niemand, ook de familie niet, weet wat het koppeltje daar deed, 180 kilometer van huis.

Het ongeval werd woensdag om 17 uur opgemerkt door een toevallige passant op de zeer landelijke weg. Hij zag de BMW op zijn dak in de gracht liggen en belde de hulpdiensten. Met een verreiker werd de auto op het droge gehaald, maar de twee inzittenden bleken overleden te zijn.

Wanneer het ongeluk gebeurde is volstrekt onduidelijk want er waren geen getuigen. Achter het stuur zat een 28-jarige man uit Halle-Zoersel, op de passagierszetel een 29-jarige vrouw uit Brecht, beide in de provincie Antwerpen. De politie kon de man snel identificeren maar de vrouw had geen papieren op zak en kon pas na uren geïdentificeerd worden.

Niet in B&B

Omdat duidelijk was dat beide inzittenden uit het Antwerpse kwamen en dus ver van huis waren in het zeer landelijke Bulskamp ging de politie er meteen vanuit dat ze wellicht in de buurt verbleven. Eerst werd er aangebeld bij een B&B in dezelfde straat. Het leek logisch dat ze daar verbleven anders lijkt er echt geen reden te zijn om in de Boonakkerstraat te rijden. Maar dat bleek tevergeefs. Ook alle andere B&B’s in de ruimere omgeving werden gecontacteerd maar alles bleek negatief te zijn.

Het is nog steeds een raadsel waarom het duo zo’n 180 kilometer van huis reed op de bochtige, landelijke weg. Wellicht speelde het feit dat de bestuurder de weg niet kende een grote rol bij het ongeval: aan een scherpe bocht naar links reed hij rechtdoor de gracht in, met de neus eerst, waardoor de BMW over de kop ging.

Nacht in auto

Ook de familie kon de politie niet helpen. “Wij hebben echt geen idee waarom ze daar waren. Vroeger waren ze een koppel en misschien waren ze dat opnieuw. Het zijn vrolijke mensen die soms een impulsieve daad plegen door er plots enkele dagen opuit te trekken en dat over flinke afstanden”, zegt de familie.

Er zijn zelfs aanwijzingen dat het koppeltje al de nacht had doorgebracht in de wagen. Het parket van Veurne zet het onderzoek naar het ongeval verder, maar de kans bestaat dat er nooit duidelijke antwoorden komen. Een gerechtsdeskundige stelde vast dat onaangepaste snelheid op die plaats, een bocht van 90 graden, aan de basis ligt van het ongeval. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.