In de bekende kledingzaak vond zaterdag een 'Family Fashion Day' plaats. Voor de gelegenheid stond er ook een oliebollenkraam. Daar liep het kort na de middag fout. Terwijl iemand buiten een gasfles aan het vervangen was, ontplofte het kraam. De vlammen sloegen razendsnel over op het gebouw, waar op dat moment klanten aanwezig waren. Die repten zich na de ontploffing naar buiten.

Francis Theetaert: "Gelukkig waren we heel snel ter plaatse." © Foto TV

De brandweerpost Lichtervelde was razendsnel ter plaatse en kon de schade enigszins beperken. "Een geluk dat we hier zo snel waren", beseft kapitein Francis Theetaert. "Het kon veel erger geweest zijn. Waren we iets later geweest, dan kon het gebouw helemaal in lichterlaaie gestaan hebben."

Bij de ontploffing vielen gelukkig geen zwaargewonden. De persoon die een gasfles aan het vervangen was liep lichte brandwonden op aan de armen, maar moest niet overgebracht worden naar het ziekenhuis. De brandweerlui waren nog lange tijd in de weer om de straat schoon te maken. Die lag immers spekglad door de frituurolie uit het ontplofte kraam.

(TV)

Brandweerlui spuiten het wegdek schoon. © Foto TV
Naast het oliebollenkraam stonden enkele gasflessen. Die ontploften gelukkig niet. © Foto TV
Enkele ramen van de kledingzaak barstten door de explosie. © Foto TV
© Foto TV