Ochtend vol ongevallen in Oostende

© JRO
Redactie KW

In Oostende gebeurden vrijdagochtend op verschillende plaatsen heel wat verkeersongevallen.

Omstreeks 9 uur vrijdagmorgen kreeg de politie een eerste melding binnen. Een 82-jarige dame uit Jabbeke was met haar fiets op een geparkeerd voertuig gereden in de Nieuwpoorsesteenweg. Het voertuig, een Toyota Yaris van een 54-jarige Oostendenaar, raakte daarbij beschadigd aan de bumper. De slag moet hevig geweest zijn want de aanrijding deed de bumper loskomen van het voertuig. De dame raakte als bij wonder niet gewond.

Een dik half uur later kwam opnieuw een melding binnen dat de rijbaan aan de Kennedy rotonde zwaar bevuild was. “We vermoeden dat het om een betonmixer ging die een deel van zijn lading verloor“, vertelt commissaris Kris Allary van de Oostendse politie. “De bevuiling bestond uit keien en beton. Het wegdek diende gereinigd te worden over een lengte van 40 meter. De brandweer stond daarbij in voor de reiniging.”

Nog op de Kennedy rotonde zorgde een 61-jarige bestuurder van een Luxemburgse autobus voor heel wat verkeershinder. De man reed omstreeks 10.50 uur uit de richting van het centrum de rotonde op. Daarbij reed hij een Skoda Octavia aan, bestuurd door een 21-jarige man uit Middelkerke. Daarbij raakte de wagen licht beschadigd aan het portier.

Een uur later gebeurde opnieuw een ongeval, deze keer in de Zandvoordestraat. Bij een kop-staartaanrijding raakten daar drie wagens beschadigd. “Een 39-jarige bestuurder van een Toyota Avensis merkte een stilstaande file niet op en veroorzaakte zo de kop-staartaanrijding”, legt commissaris Kris Allary uit. “De Toyota raakte daarbij zwaar beschadigd en diende getakeld te worden. Het aangereden voertuig, een Renault Traffic kwam door de klap op een voorliggend voertuig, een vrachtwagen MAN, terecht.”

Een half uur later gebeurde opnieuw een aanrijding tussen twee voertuigen op het kruispunt Stuiverstraat-Duivenstraat. Beide voertuigen, bestuurd door een dertiger uit Oostende en een dertiger uit Gent, raakten zwaar beschadigd en waren niet meer rijvaardig. Volgens de Oostendse politie kwam het ene voertuig uit de Duivenstraat en verleende die geen voorrang op het voertuig die in de Stuiverstraat reed. Beide bestuurders bliezen SAFE.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier