Nederlandse chauffeur gaat van de snelweg af in Wevelgem

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Wat een zorgeloze vakantie moest worden, draaide voor de Nederlandse Rob Vandermeulen (60) zondagavond anders uit. Na een moment van onoplettendheid kwam zijn voertuig naast de autosnelweg terecht. “Laat het ons positief bekijken: niemand raakte geblesseerd”.

Vlak nadat Rob in Wevelgem benzine had genomen, rond 19 uur, ging het fout. “Ik was op weg om te genieten van een welverdiende vakantie in Frankrijk” verzucht hij. “Ik vulde mijn Volkswagen bus met brandstof in Wevelgem en nam van daaruit opnieuw de autosnelweg in de richting van Frankrijk. Op de wisselaar in Aalbeke ging het grondig fout”.

Het ongeval, waarbij niemand gewond raakte en ook geen andere voertuigen werden betrokken, werd op een erg banale manier veroorzaakt. “Ik nam de wisselaar in Aalbeke in de richting van het Franse Lille toen ik een Twix wilde eten”, gaat hij verder. “Het was een klein moment van onoplettendheid met grondige gevolgen. Mijn bestelwagen, een Volkswagen Transit, ging aan het slippen en ik slaagde er niet meer in om de controle terug te krijgen. Ik kwam, samen met mijn bestelwagen, enkele meters lager in de gracht terecht. Het was op zich best wel een zachte landing dus ik denk dat alles wel gaat meevallen”.

Nadat de takeldienst de bestelwagen van Rob uit de diepte had opgevist, werd de omvang van de schade pas echt duidelijk. “Het ziet er naar uit dat ik mijn vakantie in Frankrijk best wel nog even uitstel” gaat de Nederlander verder. “Het wordt afwachten wat de hersteller gaat zeggen want het ziet er eigenlijk niet zo goed uit om eerlijk te zijn”.

Niemand raakte gewond en de hinder voor het doorgaand verkeer was ook verwaarloosbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier