Nachtelijk plasje op afgesloten werf breekt Veurnenaar zuur op

Een jongeman die per se een sanitaire noodstop wilde maken op een afgesloten werf, zal zich dat nog lang heugen. © JH
Redactie KW

Een jonge dertiger uit Veurne beging woensdagnacht een enorme stommiteit. De man moest dringend plassen en vond er niets beter op dan een grote werf binnen te dringen. In het pikdonker viel hij in een put en brak zijn been. De brandweer moest hem komen redden.

De dertiger was in de nacht van woensdag op donderdag op stap in het centrum van Veurne toen hij rond 1.30 uur ‘s nachts plots de hoge nood voelde om een plasje te maken. Hij passeerde op dat moment in de Spreeuwenbergstraat aan de achterkant van het gerechtsgebouw in Veurne.

‘Wilde binnen plasje doen’

In plaats van vlug naar huis te gaan of daar zijn plasje te maken bij de talrijke struiken, wat verboden is maar wel veilig, koos hij ervoor om een grote bouwwerf binnen te treden op de hoek van de Spreeuwenbergstraat met de Zuidstraat. Daar wordt een groot appartementsgebouw neergepoot.

Die werf is helemaal afgesloten met werfhekken en buiten het gebouw staan er twee werftoiletten opgesteld. Desondanks ging de man niet naar die toiletten, maar verplaatste een paneel om zo het gebouw binnen te dringen. Hij verklaarde later aan de politie dat hij binnen een plasje wou doen.

Been gebroken

“De reden waarom de man in het gebouw zat, willen we nog verder uitklaren”, zegt commissaris Jorik Debruyne van politiezone Spoorkin. “Hij verklaarde ter plaatse dat hij een plasje wou doen. Want de werf was inderdaad vrij goed afgesloten en hij moest wat moeite doen om binnen te raken. De werf betreden is uiteraard ook verboden.”

“Eenmaal op de werf achter de hekken was het pikdonker en misrekende de jonge dertiger zich. Hij maakte een stevige val in een diepe put en brak daarbij zijn been. Hij kon wel zelf nog de hulpdiensten verwittigen. Onze diensten kwamen ter plaatse en verwittigden de brandweer.”

Verhoor

“Even werd gedacht om het speciale klimteam van de brandweer op te roepen om de redding uit te voeren maar de brandweer zelf slaagde erin om hem uit de put te redden. Daarna werd hij naar het ziekenhuis gebracht. We weten niet wat hem bezielde. Hij vertoonde alvast geen uiterlijke kenmerken van dronkenschap.”

Of de jongeman onder invloed was, is dus onzeker. Of hij dus ook andere bedoelingen had dan enkel het plasje maken, wordt ook nog verder onderzocht. Hij wordt na zijn ziekenhuisopname uitgenodigd voor een verhoor maar ziet met zijn gebroken been wel de zomer aan zich voorbij gaan. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier