Motorrijder komt hard ten val op het ei van Kortrijk

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Donderdagavond maakte een motorrijder een flinke smak op het ei van Kortrijk. De brandweer werd ter plaatse geroepen om het wegdek opnieuw rijklaar te krijgen. De motard komt er met de schrik van af.

De noodoproep bereikte de hulpdiensten rond 20 uur donderdagavond. Volgens de eerste informatie had een motorrijder een harde smak tegen de grond gemaakt, toen hij vanop het ei van Kortrijk richting E17 wilde afdraaien. Eenmaal ter plaatse bleek al snel dat de motorrijder, een jonge kerel, aan de valpartij slechts wat schrammen en heel wat schrik had overgehouden.

Oorzaak nog niet duidelijk

Toen hij met de motorfiets richting E17 wilde afdraaien liep het fout. Of het gaat om een stuurfout, een inschattingsfout of de laaghangende zon zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. Doordat de valpartij middenin de bocht plaatsvond, plaatste de brandweer een signalisatiewagen om het aanstormende verkeer voor het gevaar te informeren. Een tankwagen moest het rijvlak reinigen om zo de wisselaar opnieuw rijklaar te krijgen.

Niemand anders raakte bij het incident betrokken. Door het late uur bleef de verkeershinder ook tot een minimum beperkt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier