Motor van Volvo brandt uit langs snelweg

© (Foto BF)
Redactie KW

Woensdagmiddag brandde het motorgedeelte van de Volvo van Ine Vandenbulcke uit Kortrijk op de E403 in Izegem uit. Ine was samen met haar vriend op weg naar de zee, toen de autobrand zich voordeed. “Nu blijven we thuis, maar gelukkig hebben we zelf niets.”

Ine Vandenbulcke uit Kortrijk was samen met haar vriend Emiel Decaluwé uit Wevelgem woensdagmiddag op weg naar de zee toen het op de E403 net over het tankstation in Oekene plots verkeerd liep. “Op het dashboard zag ik plots een melding. We zagen ook zwarte rook.” Ine parkeerde de wagen snel langs de kant van de weg. Zij en haar vriend zagen toen dat er vanonder de motorkop serieus wat rook kwam. “We konden gelukkig tijdig de auto verlaten.”

Ondertussen waren twee brandweermannen, die voorbij reden en op weg waren naar een opleiding, gestopt. Met behulp van enkele brandblussers van vrachtwagens die stopten konden de twee brandweermannen het brandje vrij vlug onder controle krijgen. “Dankzij hen is mijn wagen niet helemaal uitgebrand”, is Ine dankbaar. Toch is de schade aan haar wagen groot. Het motorgedeelte en de omgeving ervan is ernstig beschadigd. “Het belangrijkste is dat het met ons ok is. Het is natuurlijk jammer van de auto. Twee weken geleden zagen we zelf nog een brandende wagen staan in Bissegem. We hadden nooit gedacht dat dit ons ook zou overkomen. Het is natuurlijk jammer dat we nu niet naar zee kunnen. We zullen de namiddag thuis moeten doorbrengen.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier