Motard en hoteluitbater uit Knokke plots overleden in Libya Rally

© Facebook/Steve Vandenberghe
Redactie KW

De Belgische motorrijder Steve Vandenberghe is maandag in Marokko tijdens de vierde rit van de Libya Rally om het leven gekomen. Dat bevestigde de organisatie. Vandenberghe werd 46 jaar.

“De vierde rit was een moeilijke, maar niet moeilijker dan de ritten van de voorbije dagen. Wat het extra zwaar maakte was de hitte”, aldus wedstrijdleider Gert Duson. “Steve Vandenberghe had net de duinen achter zich gelaten en begon aan de laatste 50 kilometer op weg naar het bivak. Hij was in het gezelschap van een andere motorrijder, toen hij plots vertraagde en zachtjes viel. Zijn collega motorrijder heeft meteen een noodsignaal uitgezonden, vier minuten later was de helikopter met spoedarts ter plaatse.”

Motard en hoteluitbater uit Knokke plots overleden in Libya Rally
© Facebook/Steve Vandenberghe/Stefan Alen Photography

“De dokter heeft gedurende drie kwartier geprobeerd om hem te reanimeren, maar helaas. Steve was een persoonlijke vriend van mij. Hij baatte al jaren Hotel ter Duinen in Knokke uit en motorsport was zijn passie. Hij was een ervaren sporter, had meerdere Dakars op de teller. Vorig jaar nam hij deel met drie vrienden, dit jaar met negen. Iedereen is erg aangeslagen. Ik wil in persoonlijke naam en in naam van mijn organisatie naasten, familie en vrienden mijn medeleven betuigen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier