Monsterfile op E403 door ongeval met vrachtwagen en botsabsorbeerder

Er was vooral veel materiële schade. © CL
Christophe Lefebvre

Wie dinsdag 14 juli over de middag via de E403 richting Doornik moest, moest blijk geven van heel wat geduld. Door een ongeval was de autosnelweg een tijdlang versperd waardoor wachttijden tot een uur werden genoteerd.

Aan de bron lag een aanrijding tussen een vrachtwagen en een botsabsorbeerder. Arbeiders van de firma Tibergyn waren bezig met onderhoudswerken aan de E403 in Bellegem, ter hoogte van de grens met Moeskroen.

Iets voor het middaguur kwam het tot een gewelddadige aanrijding. “Ik heb het botskussen veel te laat opgemerkt“, liet de aangeslagen truckchauffeur weten. “Ik wilde nog invoegen op de linkerrijstrook maar het was erg druk en er was geen ruimte. Helaas kon ik de aanrijding niet vermijden.”

Enorme klap

Het ongeval dat hierop volgde, was zo intensief dat de vrachtwagen met de eerste absorbeerder meters vooruit vloog en zelfs een tweede vrachtwagen raakte. “De klap was enorm want die kerel reed er met volle snelheid op in”, klinkt het bij een van de werkmannen. “We zijn vooral blij dat niemand van onze makkers gewond raakte. Met dergelijke snelheden weet je natuurlijk nooit.”

De materiële schade was enorm maar als bij wonder raakte de truckchauffeur slechts lichtgewond aan de knie en pols. Hij wilde niet meegenomen worden naar het ziekenhuis en was vooral bekommerd om zijn vrachtwagen en de reactie van zijn werkgever op het ongeval.

Door het ongeval ontstond er meteen een monsterfile in de richting van Doornik waarop het gebruik van de E403 zelfs een tijdlang werd afgeraden.

https://www.youtube.com/watch?v=D3dIv1HwMMo

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.