Monsterfile op E17 na kettingbotsing met 5 vrachtwagens, twee zwaargewonden

Bij de kettingbotsing raakten enkele vrachtwagens betrokken. © Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre

Een kettingbotsing, waarbij 5 vrachtwagens betrokken raakten, zorgde maandagnamiddag ter hoogte van Kortrijk-Oost voor heel wat schade en een kilometerslange file op de E17 in de richting van Frankrijk. Twee personen werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Iets na 15 uur bereikte de eerste noodoproep de hulpdiensten. De melder sprak van verschillende vrachtwagens die tegen elkaar waren aangereden en in enkele cabines zaten de chauffeurs nog vast.

De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse, maar al snel bleek dat snijwerk niet nodig was. De ravage was enorm en twee chauffeurs, van de tweede en derde vrachtwagen, werden zwaargewond naar het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht. Ze verkeerden beiden evenwel niet in levensgevaar. Een derde chauffeur werd met lichte verwondingen, ter controle, naar het ziekenhuis van Waregem gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=ckZfQTaNmeM

Doordat twee vrachtwagens in schaarhouding over de snelweg stonden, moesten zowel de rechter- als middenrijstrook worden afgesloten. Het verkeer in de richting van Frankrijk werd over de linkerrijstrook gebracht, wat meteen voor een indrukwekkende file zorgde. De benzinetank van de tweede vrachtwagen scheurde volledig open, waardoor de inhoud van de tank over de snelweg werd verspreid. De brandweer had nog uren werk met het reinigen van het wegdek.

Over de oorzaak van de kettingbotsing bestaat nog onduidelijkheid. Verder onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen, al wordt er gekeken in de richting van de werken die op de E17 aan de gang zijn;

Monsterfile op E17 na kettingbotsing met 5 vrachtwagens, twee zwaargewonden
© Christophe Lefebvre

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.