Moeder en 11-jarige dochter gewond nadat auto in Kortemark uit de bocht vliegt en kantelt

© JH
Redactie KW

De Koekelarestraat in Kortemark was zondagavond een tijdlang deels afgesloten na een zwaar ongeval. Een Peugeot ging er aan vrij hoge snelheid uit de bocht en kantelde tientallen meters verder. Als bij wonder raakten een moeder en dochter slechts lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur bij het binnenrijden van Kortemark. In een flauwe bocht in de Koekelarestraat misrekende de bestuurster van een Peugeot zich en raakte rechts van de weg een betonnen paal. Dat gebeurde wellicht aan vrij hoge snelheid. De betonnen paal werd volledig uit de fundering gerukt en brokstukken lagen verspreid over de weg. De auto raakte even verderop aan de rechterkant ook nog een houten paal en een haag en kantelde vervolgens. Uiteindelijk kwam de wagen op de flank tot stilstand enkele tientallen meters verder. De brandweer werd opgeroepen om de inzittenden te bevrijden, maar zij konden op eigen kracht de wagen verlaten. Ook een ambulance en een MUG-dienst van het ziekenhuis van Torhout snelden ter plaatse.

Onder invloed

Naast de inzittenden van het voertuig waren ook familieleden of vrienden toegekomen en buurtbewoners. Volgens de verklaringen ter plaatse bleek de bestuurster een 43-jarige vrouw en de passagier haar 11-jarige dochter te zijn. Zij raakten door het ongeval lichtgewond en kregen ter plaatse wat verzorging. De politie Polder kwam om de nodige vaststellingen te doen. Daaruit bleek dat de vrouw reed onder invloed. Ze legde een positieve ademtest af. Door het ongeval werd de Koekalrestraat in de richting van Kortemark volledig afgesloten. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier