Modder veroorzaakt slippartij vrachtwagen

Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Woensdagnamiddag reed een vrachtwagen in de gracht in de Bellegemse Einde Munkendoornstraat. Het waren indrukwekkende beelden maar de chauffeur kwam er met de schrik van af. De takelwerken namen al snel meer dan een uur in beslag.

Rond 14 uur reed de chauffeur van de truck, in dienst bij een Diksmuidse firma gespecialiseerd in het transport van slachtafval, weg van bij een klant in de Einde Munkendoornstraat. Na slechts enkele meters begon zijn vrachtwagen te slippen en kwam hij, ongecontroleerd, in de gracht tot stilstand.

Enkele getuigen snelden meteen naar de vrachtwagen en hielpen de chauffeur uit de cabine. “De chauffeur stond te trillen op zijn benen maar hij kwam er zonder kleerscheuren uit”, klinkt het bij een van hen.

Modder op de weg

“Ik zag hoe de vrachtwagen stapvoets voorbijreed toen het gevaarte plots begon te schuiven. Er zijn al dagen rooiwerken aan de gang op de nabijgelegen velden en de weg, die in een al niet te beste staat is, ligt er dan ook uiterst modderig bij. Ongeacht wat de chauffeur deed, de modder maakte iedere vorm van grip onmogelijk dus het ongeval was onvermijdelijk. Gelukkig had de chauffeur de situatie goed ingeschat. Mocht hij wat sneller hebben gereden, had de situatie volledig anders uitgepakt.”

Tijdens de slippartij raakte niet alleen de vrachtwagen maar ook een stuk omheining volledig beschadigd. Voor het takelen van het gevaarte werden twee gespecialiseerde voertuigen ter plaatse geroepen. De werken duurden meer dan een uur. Al die tijd was de Einde Munkendoornstraat ontoegankelijk. Na het verwijderen van de truck kwam de brandweer ter plaatse om de straat schoon te spuiten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier