Microgolfoven zorgt voor brandje in Kortrijk

© (Foto CL)
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een feestperiode die start in mineur voor Romina Bouten. Door een probleem met haar microgolfoven moest ze de brandweer bellen. Die konden vermijden dat haar keuken in vlammen op ging.

De Meensesteenweg in Kortrijk was deze avond met een blauwe gloed gevuld. Geen kerstdecoratie maar de zwaailichten van de brandweer. Zij werden iets voor 20hr opgeroepen voor een keukenbrand.

Romina Bouten, de bewoonster van de getroffen woning, bekomt nog van de gebeurtenis. “Ik zat samen met mijn dochter in de zetel, nog wat TV te kijken”, klinkt het aangedaan. “Plots hoorden we in de keuken een luide knal en meteen begonnen onze rookmelders te gillen. Ik wist meteen hoe laat het was en ben met mijn dochter naar de tuin gevlucht. Ik belde de hulpdiensten en verwittigde ook mijn vader, die wat verderop woont”.

Het is de vader die de voordeur voor de brandweer kon openen en die hadden het probleem al snel onder controle. “De brand is inderdaad ontstaan in de keuken”, horen we van de brandweerofficier. “Een kersenpitkussen zat in de microgolf en blijkbaar moet er technisch mankement zijn geweest, waardoor er een kleine brandhaard ontstond. Onze mensen konden de microgolf in zijn geheel naar buiten brengen, waardoor de schade aan de keuken erg beperkt bleef. Wat rook- en geurschade, meer is er niet te bespeuren, vandaar dat we nu nog volop de woning aan het verluchten zijn. De rookmelders hebben hun nut bewezen want in een reflex bracht mevrouw haar dochter en zichzelf in veiligheid. Niemand raakte dus gewond”.

De Meensesteenweg werd een tijdlang in één rijrichting afgesloten. Door het tijdstip en de festiviteiten in Kortrijk was de verkeershinder dan ook verwaarloosbaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier