Ze stak de straat over en werd door een bestelwagen gegrepen. "We beseffen dat dit nog veel erger had kunnen zijn", aldus haar papa.

Het 11-jarige meisje Noor woont in de Snellegemsestraat en wilde vrijdagmorgen omstreeks 8 uur met haar moeder naar school vertrekken. De auto stond aan de overkant van de straat en Noor wilde die plots schuin oversteken. Daarbij hield ze echter geen rekening met het verkeer dat van achter haar kwam en in de richting van het centrum van Zedelgem reed. Een aankomende bestelwagen kon haar niet meer ontwijken en reed het kind aan.

Haar mama zag het ongeval gebeuren, maar kon niets meer doen. Ze belde haar man, die al onderweg naar zijn werk was, meteen op. "Ik dacht dat ze dood was", zegt papa Steven Luyckx. "Ik heb mijn auto gekeerd en ben teruggereden. Ik belde de hulpdiensten en die vroegen meer uitleg. Maar ik kon die niet geven. Ik ben echt terug gevlamd. Onverantwoord, ik weet het. Maar op zo'n moment denk je niet meer na. Het waren de bangste minuten van mijn leven."

Er wacht Noor nog een lange revalidatie. © GF

Hij was eerder ter plaatse dan de hulpdiensten en wachtte samen met zijn vrouw op hun komst. 'Het klinkt vreemd, maar het was een enorme opluchting toen ik haar hoorde huilen. En ze bewoog ook. Ik had even het ergste gevreesd, maar het leek dus allemaal wel goed te komen', zegt hij.

De hulpdiensten brachten het meisje naar het ziekenhuis en daar werd ze al snel geopereerd. Ze liep uiteindelijk een schedelbreuk, een scheenbeen- en een kuitbeenbreuk op. Er wacht haar dus wel nog een stevige revalidatie. "Maar alles zou weer goed moeten komen", zegt haar papa. "En dat is toch het voornaamste. We beseffen maar al te goed waaraan we ontsnapt zijn."

De ouders nemen de bestuurder van de bestelwagen niets kwalijk. "Die man kon er niets aan doen. Ze is helaas zonder kijken overgestoken. Normaal staat de auto op onze oprit, maar door werken staat hij nu al een drietal weken op straat geparkeerd. En bij het oversteken van de baan is het dus fout gelopen."

(TL)