Medisch interventieplan afgekondigd bij appartementsbrand

Redactie KW

Zeven personen moesten geëvacueerd worden. De oorzaak ligt wellicht bij zelfontbrandende isolatie.

Zaterdagmorgen is brand ontstaan in een technische ruimte van een appartementsgebouw op het Zouavenplein in Koksijde aan Zee. De brand zou ontstaan zijn nabij een appartement op de tweede of derde verdieping. Er waren elf bewoners in het gebouw aanwezig en zeven bewoners werden geëvacueerd waarvan een drietal met de hulp van twee brandweerladders. Er was een hevige rookontwikkeling te zien die door tal van vensters naar buiten sloeg.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd omdat er meer dan vijf mensen bij de evacuatie betrokken waren. Er kwamen vier MUG-diensten ter plaatse en vijf ziekenwagens. De MUG-heli en de MUG-dienst van een ziekenhuis van Duinkerke kwamen eveneens versterking bieden. Ook een drietal ziekenwagens van het Rode Kruis stonden paraat op de Zeedijk. De brandweer van Koksijde kreeg versterking van de collega’s van Oostduinkerke, De Panne en Nieuwpoort.

Het medisch interventieplan werd afgekondigd.
Het medisch interventieplan werd afgekondigd.© Foto Kurt

Een tijdlang werden drie bewoners voor rookinademing verzorgd in de ziekenwagens die op de Zeedijk stonden. Een koppel op de zesde verdieping is er het ergst aan toe. De man werd met de MUG-heli overgebracht naar AZ Sint-Jan in Brugge. De vrouw werd ook naar hetzelfde ziekenhuis overgebracht maar met een ziekenwagen. Eén bewoner werd met rookintoxicatie overgebracht naar het ziekenhuis in Veurne.

De bewoners die geen zorgen behoefden werden opgevangen in een hotel op de dijk. Volgens de eerste vaststellingen zou de brand zijn ontstaan in een technische ruimte van het gebouw en heeft de rook zich razendsnel over een drietal verdiepingen kunnen verspreiden.

Een branddeskundige kwam ter plaatse. “Er is zeker geen kwaad opzet, de oorzaak is accidenteel”, laat het Veurnse parket zaterdagavond weten. “De oorzaak ligt wellicht bij zelfontbranding van de isolatie door elektrische leidingen in de technische ruimte.”

(JT-Foto’s Kurt/JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.