Mazouttank van vrachtwagen scheurt open na ongeval in Sint-Michiels

© JVM
Jan Van Maele
Jan Van Maele Medewerker KW

Even over 17 uur maandagmiddag gebeurde op de Koningin Albert-1 laan in Sint-Michiels een ongeval tussen een vrachtwagen en een lichte vrachtwagen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Chartreuseweg. De vrachtwagen verloor veel mazout, die op de rijbaan terechtkwam.

Een vrachtwagen die richting Brugge reed kwam er door een nog onduidelijke reden in botsing met een bestelwagen die richting Loppem reed. Door het ongeval scheurde de mazouttank van de vrachtwagen en liep een grote hoeveelheid mazout over een afstand van 100 meter op de baan. Daardoor was de Koning Albert-1 laan spiegelglad.

https://www.youtube.com/watch?v=wXD0R9yHsr0

De brandweer kwam ter plaatse om de weg te reinigen. Daardoor was de Koning Albert-1 laan vanaf het rondpunt ter hoogte van de Kinepolis tot de oprit Loppem afgesloten.

Een persoon raakte lichtgewond. Eerder gebeurde ter hoogte van de afrit Loppem nog een ongeval. Toen belandde een auto in de gracht en liep een andere wagen averij op maar de schade bleef beperkt. Het duurde nog een tijd voor de weg weer vrij was.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier