In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er omstreeks 2.30 uur een ernstig ongeval langs de Koolskampstraat in Lichtervelde. Een veertiger reed er richting Koolskamp toen hij op de brug over de E403 de controle over het stuur van zijn wagen verloor. De man knalde tegen een paaltje op de middenberm waarna zijn auto wegslingerde en iets verderop tot stilstand kwam.

De brandweer werd opgeroepen om de man uit het autowrak te halen. "De chauffeur zat heel zwaar gekneld met zijn voeten. We moesten uiteindelijk zijn schoenen uitdoen om hem te kunnen bevrijden", aldus Johan Vandeputte, brandweerofficier bij de Ardooise brandweer.

Tijdens de ingreep van de brandweer bleef de chauffeur voortdurend bij bewustzijn. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn wagen is rijp voor de schroothoop. De brug over de E403 bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Dat werd een tijdlang omgeleid via de autosnelweg.

(BF/ foto BF)

In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er omstreeks 2.30 uur een ernstig ongeval langs de Koolskampstraat in Lichtervelde. Een veertiger reed er richting Koolskamp toen hij op de brug over de E403 de controle over het stuur van zijn wagen verloor. De man knalde tegen een paaltje op de middenberm waarna zijn auto wegslingerde en iets verderop tot stilstand kwam. De brandweer werd opgeroepen om de man uit het autowrak te halen. "De chauffeur zat heel zwaar gekneld met zijn voeten. We moesten uiteindelijk zijn schoenen uitdoen om hem te kunnen bevrijden", aldus Johan Vandeputte, brandweerofficier bij de Ardooise brandweer. Tijdens de ingreep van de brandweer bleef de chauffeur voortdurend bij bewustzijn. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn wagen is rijp voor de schroothoop. De brug over de E403 bleef een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Dat werd een tijdlang omgeleid via de autosnelweg.(BF/ foto BF)