Man wil niet naar de gevangenis en springt voor ogen van politie in het water

© JH
Redactie KW

In Veurne heeft de politie dinsdagmiddag een tijdje jacht gemaakt op een man die naar de gevangenis moest worden gebracht. Hij sprong voor het oog van de politie in het water.

De 34-jarige man heeft al een tijdje een bevel tot gevangenneming lopen en de politie wist dat hij zich schuilhield in Veurne. Ze waren hem dan ook op het spoor. Dinsdag rond 16.30 kruisten de man en de politie elkaars pad ter hoogte van de Zuidburgweg. “Toen de politie en die man elkaar in het vizier hadden, is hij meteen gevlucht”, zegt commissaris Toon Fonteyne van politiezone Spoorkin.

Zoektocht met boot

Hij is voor de ogen van de politie vervolgens in het water gesprongen aan de achterkant van de oude Rijkswachterskazerne. Hij zwom daarbij de Vaart over naar de overkant maar klom er niet meer uit. Daarna hebben wij onmiddellijk versterking opgeroepen van andere politieploegen. We vroegen ook de brandweer ter plaatse met een boot en duikers om in het water te gaan zoeken. Maar die man bleek zich even schuil te hebben gehouden in het water en nog voor de komst van de duikers is hij dan toch op eigen initiatief uit het water gekomen. Daar werd hij dan gearresteerd.”

De man kon bij de politie nog droge kledij aantrekken, maar werd nadien onverbiddelijk overgebracht naar de gevangenis. Waarom hij gevangen moest worden genomen en welke straf hij nog openstaan heeft, is niet duidelijk. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.