Man uit Sijsele na halfjaar overleden aan gevolgen van ongeval

Redactie KW

Familie en vrienden van Bram Vancompernolle (36) hoeven niet meer te hopen. Na een maandenlange coma overleed de jongeman alsnog aan de gevolgen van een aanrijding in oktober vorig jaar. “Bram was een goede vriend, vader en echtgenoot”, getuigt Dieter Vermander, een van zijn beste vrienden.

Bram Vancompernolle was een bekende en graag geziene figuur in Sijsele en Brugge. Hij runde enkele jaren een superette in Sint-Kruis en engageerde zich in meerdere voetbalploegjes. Het was dan ook een zware klap voor zijn familie en vele vrienden toen Bram in oktober vorig jaar betrokken raakte in een ernstig verkeersongeval.

Aangereden met fiets

Bij het oversteken van de Brugse Steenweg in Sijsele, ongeveer ter hoogte van Opel-garage Lonneville, werd hij op zijn fiets gegrepen door een voertuig. Al snel bleek dat de verwondingen zeer ernstig waren en Bram kwam in een maandenlange coma terecht. In al die tijd zou hij niet meer bij bewustzijn gekomen zijn. “Ik heb Bram een paar keer bezocht in het ziekenhuis, maar communiceren met hem was niet mogelijk. Enige tijd dacht ik dat het toch wel weer goed zou komen, maar het bleef duren en zijn toestand verbeterde er niet op”, zegt zijn goede vriend Dieter Vermander. “Enkele weken terug lieten de dokters dan weten dat er nauwelijks tot geen hersenactiviteit meer was. Voor mij was het toen duidelijk dat we Bram kwijt waren.”

Vrolijk en behulpzaam

“Ik heb hem gekend als iemand die altijd vrolijk en behulpzaam was”, vervolgt Dieter. “Als een goede vriend, een goede en trouwe partner voor zijn echtgenote en een toegewijde vader voor zijn twee kindjes. We kennen elkaar al van in de middelbare school Mariawende, waar we met nog enkele andere vrienden een voetbalploegje hadden opgericht. Una Franco heette het ploegje. Het ploegje is al die jaren blijven samen komen, zo’n drie à vier keer per jaar. We waren echte vrienden en wilden elkaar blijven zien, ook lang na de middelbare school. Daar zat ook een emotioneel element aan vast.”

“Het was voor mij al even duidelijk dat we Bram kwijt waren”

“Een van onze vrienden in het ploegje, iemand die een harttransplantatie had ondergaan, overleed vijf jaar geleden. Het is dus ook ter zijner nagedachtenis dat we wilden blijven samen komen. Dat er nu nog een goede vriend vanuit het ploegje sterft, is natuurlijk heel pijnlijk.”

Bram speelde daarnaast ook nog voetbal bij een ploegje in Assebroek en iedere donderdag in Sijsele. Hij was dus goed bekend in voetbalmiddens. Ook in Sint-Kruis was Bram Compernolle geen onbekende. Hij runde er namelijk enkele jaren een superette; ‘t Winkeltje in de Moerkerkse Steenweg. “Dat deed hij tot vorige zomer”, weet zijn vriend Dieter Vermander. “Daarna ging hij werken bij het marketing-adviesbureau Comma.”

Twee kindjes

Bram woonde met zijn vrouw Katrien en twee kindjes, Louise en Lucas, in de Molenstraat in Sijsele, niet ver van het jeugd- en sportcomplex De Marollen. Ook zijn moeder woonde niet ver bij hem vandaan in Sijsele. “Ik had niet zo heel veel contact met zijn familie, maar in het kader van evenementen gekoppeld aan het voetbal zag ik wel eens zijn gezin. Ik denk dat ze altijd zijn blijven hopen. Dat er nu geen hoop meer is moet voor zijn gezin en familie als een mokerslag zijn aangekomen”, besluit Dieter.

Bram was geboren in Torhout op 28 juli 1981. Hij overleed woensdag in het AZ Sint-Jan in Brugge op 36-jarige leeftijd.

De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 18 april om 10.30 uur in de Sint-Martinuskerk in Sijsele.

(Piet De Ville/Rouw De Coster)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.