Man uit Meulebeke die mama van drie doodreed, gaat in beroep tegen zijn straf

Redactie KW

Dat de man die zijn leven verwoestte zich niet wil neerleggen bij zijn straf gaat er niet in bij de papa van drie kinderen.

Meulebekenaar Remy V. (22), die vorig jaar de 25-jarige Ermira Mema uit Tielt doodreed met zijn bestelwagen, gaat in beroep tegen de straf die hij in juni kreeg van de politierechter.

De zaak kwam vrijdagvoormiddag voor in de Brugse rechtbank, maar werd op verzoek van de advocate van weduwnaar Fatmir Latifi (29) uitgesteld. Fatmir Latifi kwam niettemin met zijn familie naar de rechtbank afgezakt. Dat de man die zijn leven verwoestte zich niet wil neerleggen bij zijn straf gaat er niet in bij de papa van drie kinderen.

Hij zei tijdens het eerste proces dat hij elke straf zou aanvaarden“, zucht Fatmir. “Dat was blijkbaar een grove leugen. Dat hij beroep aantekende is opnieuw een kaakslag. Hij kreeg misschien een strenge straf naar Belgische normen, maar wij worden wel levenslang gestraft.”

Op 21 juni vorig jaar reed Ermira Mema langs de Meulebeeksesteenweg in Tielt. Plots werd haar wagen frontaal aangereden door de wagen van Remy V. De jonge bestuurder had 1,06 promille alcohol in het bloed, reed zonder gordel 110 kilometer per uur in een zone 70 en was bovendien een sms’je aan het sturen naar zijn vriendin. Hierdoor was hij van zijn rijvak afgeweken, met de vreselijke klap tot gevolg. De jonge moeder van Albanese afkomst kwam om het leven. Haar drie kleine kinderen, die ook in de wagen zaten, raakten zwaargewond maar overleefden de klap.

Remy V., die enkele maanden voor het ongeval ook al veroordeeld werd voor rijden onder invloed van alcohol, kreeg van de politierechter een effectieve celstraf van twee jaar, vijf jaar rijverbod en 1.200 euro boete. De zaak in beroep wordt over vijf weken verdergezet.

(AF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.