Man raakt zwaargewond na spectaculair ongeval op E17 in Aalbeke

© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een spectaculair verkeersongeval zorgde maandagnamiddag niet alleen voor een aanzienlijke ravage op de E17 in de richting van Rijsel. Ook de snelweg moest een tijdlang dicht waardoor binnen de kortste keren een indrukwekkende file werd gevormd. Een persoon werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval gebeurde in de staart van de file die, in de richting van de grensovergang met Frankrijk , zich op de E17 had gevormd. Rond 16.15 uur reed een voertuig met Franse nummerplaat vol in op een vrachtwagen die stil stond. Over de oorzaak van de aanrijding is het nog koffiedik kijken al moet de klap enorm zijn geweest.

“Bij onze aankomst was een deel van het dak van de personenwagen al afgerukt”, verklaart de brandweerofficier ter plaatse. “Door de impact kwam het voertuig op de vangrail terecht. Het was voor ons onmogelijk om de bestuurder op die manier te gaan bevrijden dus besloten we om de rest van het dak volledig te gaan verwijderen. De man in kwestie bleef gedurende de bevrijding bij bewustzijn en werd permanent gevolgd door de geneesheer ter plaatse. Hoewel de verwondingen aanzienlijk zijn, verkeert de man schijnbaar niet in levensgevaar. Hij werd door onze diensten naar het ziekenhuis gebracht.”

Enorme file

Door het ongeval werd de E17 een tijdlang afgesloten en moest het doorgaand verkeer over de sorteerstrook van de wisselaar met de E403 worden omgeleid. Er ontstond nagenoeg meteen een enorme file en ook op de sorteerstrook zelf kwam het verkeer tot vertraging door de kijklustige automobilisten. Ook in tegengestelde richting vatte de politie post om te vermijden dat chauffeurs foto’s namen van het gebeuren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier