Man probeert zichzelf van leven te beroven door in de Leie te springen, politie kan de man redden

De feiten deden zich voor ter hoogte van het kruispunt van de Budastraat met de Diksmuidekaai. © foto CL
Christophe Lefebvre

Een wanhoopsdaad in Kortrijk kende een positief einde door een koelbloedig optreden van de politie. Een inspecteur van politiezone VLAS kon het leven van de persoon in kwestie redden.

De feiten deden zich voor op zondagavond iets na 19.00 uur. Ter hoogte van het kruispunt van de Budastraat met de Diksmuidekaai sprong een persoon in het water. “Een van onze ploegen was nagenoeg meteen ter plaatse“, klinkt het bij Thomas Detavernier, woordvoerder bij de politiezone.

“Onze inspecteur aarzelde geen seconde en sprong de kerel, een man uit streek, meteen achterna. Op die manier slaagden onze mensen erin de persoon op het droge te krijgen nog voor de brandweer ter plaatse was. Hoewel alcohol hier een belangrijke rol speelde, blijkt ook dat de man in kwestie te kampen heeft met psychologische problemen. We zijn alvast blij dat erger werd voorkomen.”

De persoon in kwestie werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij zal worden opgevolgd voor zijn mentale kwesties. De gebeurtenissen konden op heel wat belangstellingen rekenen bij buurtbewoners en passanten, die massaal aanwezig waren om de reddingspoging gade te slaan.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

(CL/ foto CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten