Man overlijdt nadat auto ondersteboven in de gracht belandt in Langemark

De wagen ligt ondersteboven en de plaatselijke brandweerlui hebben zojuist de bestuurder uit zijn netelige positie bevrijd. © Robert Barthier
Redactie KW

Maandagavond omstreeks 19:10 uur kwam een bestuurder van een Volkswagen Golf Cabrio met zijn auto ondersteboven in de gracht terecht. Het ongeval gebeurde in de Melkweg, de bestuurder kwam uit de richting Langemark en reed richting Boezingestraat.

Vlak na de bocht ter hoogte van de waterreservoirs kwam de wagen, om een nog ongekende reden, langs de overzijde van de weg ondersteboven in de gracht terecht. De bestuurder kon zich onmogelijk zelf bevrijden.

De Langemarkse brandweer onder leiding van korpsoverste kapitein Dominiqe Parmentier, net als de hulpdiensten (de MUG van het Jan Yperman ziekenhuis) en de politie, waren er spoedig ter plaatse. De brandweer wist in een mum van tijd de bestuurder uit zijn netelige positie te bevrijden waarna het MUG-team de nodige eerste zorgen toediende.

De zwaargewonde bestuurder werd naar het Ieperse Jan Yperman ziekenhuis gebracht waar hij later op de nacht overleed aan zijn verwondingen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier