Man overleden na ongelukkige val in het water in Oostende

© MM
Redactie KW

In Oostende is donderdagmiddag een man overleden nadat hij eerder in het water belandde langs de Sir Winston Churchillkaai. Het slachtoffer werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, maar daar overleed hij aan zijn verwondingen

De man was samen met zijn vrouw en kinderen in Oostende. Het gezelschap had een klein bootje gehuurd, dat lag aangemeerd langs de Sir Winston Churchillkaai. Omstreeks 13.45 uur liep het plots fout. De man kwam ten val en belandde wellicht met zijn hoofd op een ponton en uiteindelijk in het water. Wat er precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk. Getuigen waren er volgens de eerste vaststellingen niet.

“De precieze omstandigheden worden inderdaad nog bekeken”, klinkt het bij de federale politie. Wellicht keerde hij nog even terug naar de boot zonder zijn familie, waarna hij ongelukkig ten val kwam. De man werd relatief snel op het droge gehaald, maar bij aankomst van de hulpdiensten was al snel duidelijk dat de situatie ernstig was. Hij kreeg ter plaatse de nodige zorgen toegediend, al was zijn situatie zorgwekkend. Hij werd in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij korte tijd later overleed aan zijn verwondingen. Het parket werd ingelicht om de zaak verder te bekijken.

Het parket kwam in de vooravond met wat meer informatie. “Een 73-jarige man uit Oostende is om het leven gekomen nadat hij deze namiddag in het water belandde aan de Sir Winston Churchillkaai in Oostende”, klinkt het. “Het slachtoffer zou ten val gekomen zijn toen hij op weg naar een bootje op het ponton wandelde. Volgens de eerste vaststellingen gaat het dus om een accidenteel overlijden, maar de precieze omstandigheden worden nog verder onderzocht.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier