Man komt onder kusttram terecht in Oostende

In Oostende gebeurde dinsdag omstreeks 10.30 uur een zwaar ongeval met een kusttram van De Lijn.

De man was moeilijk bereikbaar voor de hulpdiensten. Hij lag tussen de tram en de afbakening die de tramsporen van het voetpad scheidt. © JRO

Een man, die zich verplaatste in een elektrische rolstoel, had de aankomende tram niet opgemerkt en reed er tegenaan. De bestuurder van de tram kon de man onmogelijk opgemerkt hebben. De chauffeur gooide nog alle remmen dicht, maar kon een aanrijding niet meer vermijden. De man kwam onder de tram terecht. De brandweer was net het Mercatordok aan het dreggen, in samenwerking met de politie toen het ongeval gebeurde. Die schoten meteen de gewonde man te hulp.

Het ongeval zorgde meteen voor heel wat kijklustigen die door de politie achteruit werden gedrongen. De man was moeilijk bereikbaar voor de hulpdiensten. Hij lag tussen de tram en de afbakening die de tramsporen van het voetpad scheidt. De brandweer diende de aluminium afbakening te verwijderen. De man werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Hoe het met de man gesteld is, is voorlopig nog onduidelijk. Volgens de brandweerkapitein heeft de man veel geluk gehad. “Gelukkig kwam de man niet onder de wielen terecht”, vertelt kapitein Dries Van der Veken van de Oostendse brandweer. “Er is altijd kans op een bekkenfractuur. Daarom moesten we de afbakening verwijderen opdat we de man gemakkelijker konden verplaatsen.”

Ook de chauffeur die op het moment van het ongeval de tram bestuurde, werd opgevangen. De man was zwaar onder de indruk. “De chauffeur werd de eerste bijstand verleend door de controleploegen van De Lijn en wordt in de stelplaats opgevangen. Indien het nodig blijkt kan ook externe hulp worden ingeschakeld. Het tramverkeer tussen Oostende en De Panne werd niet verstoord. De tram kon langs het spoor in de andere richting verder. De passagiers die op de tram zaten die bij het ongeval betrokken was, konden overstappen op een andere tram“, aldus Sonja Loos, perswoordvoerder bij De Lijn.

(JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.