Man buiten levensgevaar na val op spies in Beernem

Redactie KW

Een 66-jarige man is maandagmiddag in Beernem aan het ergste ontsnapt toen hij van grote hoogte op een spies viel.

Het bizarre ongeval gebeurde even na 13.30 uur in de Spinsterstraat in Beernem. De 66-jarige S.R. was in de tuin de ramen aan het wassen toen het noodlot toesloeg. De man verloor het evenwicht op zijn ladder en viel enkele meters naar beneden. Daar kwam hij met zijn rechterzij op de spies van een omheining terecht. Zijn vrouw, een ex-verpleegkundige, verwittigde meteen de hulpdiensten. Zowel de brandweer van Oostkamp als een ambulance snelden meteen ter plaatse.

Brandweer moest spies van omheining zagen

Omdat de spies in de zij van S. zat, duurde het een hele tijd voor het slachtoffer naar het ziekenhuis kon overgebracht worden. Ondertussen was ook de MUG-helikopter naast het huis geland, om de man zo snel mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. Het duurde meer dan een halfuur om het slachtoffer op een stabiele manier te kunnen vervoeren. Heel wat nieuwsgierigen waren intussen afgezakt naar de woning om te kijken wat er gebeurde.

Uiteindelijk werd S. met een gewone ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer zaagde de spies van de omheining, waarna S. meteen naar het AZ Sint-Jan in Brugge werd overgebracht. “Het slachtoffer heeft serieuze verwondingen opgelopen. Toch bleef hij heel de tijd bij bewustzijn“, zegt kapitein Filip Vlaeminck van de brandweer van Oostkamp. Ondertussen is zijn situatie stabiel en verkeert de man buiten levensgevaar.

(MM – Foto MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.