Man buiten levensgevaar na ernstig arbeidsongeval in Passendale

Dinsdagmorgen omstreeks 6.50 uur is er een ernstig arbeidsongeval gebeurd in de onderneming PASFROST in Passendale

Wanneer het slachtoffer opmerkte dat de lift aan de transportband mankeerde, ging hij boven kijken wat er mis was. Vanaf het ogenblik dat hij boven was, is het onduidelijk wat er verder gebeurd is. De 46-jarige man viel vanop een grote hoogte naar beneden. Zijn toestand was kritiek, maar de man is intussen buiten levensgevaar.

De dienst Toezicht Welzijn op het Werk onderzocht de omstandigheden van het ongeval. Op een transportband worden grote bakken met diepvriesgroenten op 8 à 9 meter hoogte verplaatst in het bedrijf. Toen één van die bakken vast kwam te zitten, probeerde de werknemer eerst langs de zijkant en vervolgens langs de voorkant de bak los te krijgen.

Op dat moment is één van de planken van de kisten losgekomen, waardoor de werknemer naar beneden viel. Zo is hij op lager gelegen bakken terecht gekomen, die zijn val enigszins hebben gebroken. Er werd geen technisch deskundige aangesteld. Er zal wel onderzocht worden of er inbreuken kunnen worden vastgesteld, of er sprake is van valgevaar en of er eventueel aanpassingen moeten gebeuren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.