Maatwerkbedrijf ‘t Veer in Menen even ontruimd na brand

De brand zorgde voor heel wat rookontwikkeling. © CL
Redactie KW

Woensdagmiddag werd maatwerkbedrijf ‘t Veer in de Industrielaan in Menen volledig ontruimd nadat er brand was ontstaan in de lasafdeling. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, mede dankzij het efficiënte brandbestrijdingsplan van het bedrijf zelf.

“Het probleem situeerde zich in de afzuiginstallatie van de getroffen afdeling”, verduidelijkt de brandweerofficier. “Het gaat hier om een systeem waarbij alle afgevoerde lucht wordt gefilterd en op die manier terug de werkplaatsen wordt ingeblazen. Door een technisch mankement raakte het systeem verhit, waardoor één van de filters in brand schoot. Het resulteerde meteen in een enorme rookontwikkeling die alle productiehallen trof.”

Intensieve ventilatie

Door de verfijnde procedures die in het bedrijf van toepassing zijn, kon de brandweer erg snel en efficiënt te werk gaan. “De onderneming beschikt immers over een volledig geautomatiseerd blussysteem, waardoor de brand zelf geen vrij spel kreeg. Onze mensen konden de vlammen op die manier nagenoeg meteen de doven”, klinkt het bij de brandweer.

“Daarnaast werkt het maatwerkbedrijf met een prima evacuatieplan. Binnen de kortste keren werd de site volledig ontruimd en werd iedereen tot op een veilige afstand gebracht. Er vielen geen slachtoffers. Na een intensieve ventilatie van alle hallen kon iedereen terug veilig aan het werk”, aldus de brandweerofficier. (CL)

https://www.youtube.com/watch?v=QHJDVWiePys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier