Maatregelen na brand Belcroom blijven gelden

© SB
Redactie KW

De getroffen maatregelen na de brand bij de firma Belcroom van vorige week blijven behouden. “Vrijdag zullen wellicht alle resultaten van de verschillende onderzoeken binnen zijn”, aldus burgemeester Kris Declercq.

Op zondagochtend legde een zware brand de firma Belcroom langs de Kachtemsestraat in Roeselare in de as. Die brand kende ook nare gevolgen voor de omgeving. Zo geraakte de Mandel ernstig vervuild met milieuvervuilende stoffen en drieënvijftig gezinnen mogen sinds de zware brand geen groenten meer eten uit hun tuin. De meetresultaten van onder andere de hoeveelheid chroom in De Mandel evolueerden vorige week al positief.

“We wachten momenteel nog op nieuwe resultaten. Het captatieverbod blijft gelden”, aldus Roeselaars burgemeester Kris Declercq (CD&V). Ook de resultaten van het bodemonderzoek in de omgeving van het getroffen bedrijf zijn nog niet volledig. Dinsdagavond kwam de crisiscel opnieuw bijeen.

“We hopen tegen vrijdag meer te weten.” Zeker tot dan mogen bewoners die in de omgeving van het bedrijf wonen nog geen groenten uit eigen tuin eten. De stad zal hen inmiddels op de hoogte blijven houden met een stand van zaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier