Maand na brand verkoold lichaam in afgebrande cannabisplantage ontdekt

De brand brak uit op donderdag 23 april. © JVM
Redactie KW

In het pand langs de Schuttersstraat in het centrum van Brugge waar eind april brand uitbrak, werd nu een lichaam aangetroffen. Een opvallende ontdekking een maand na de brand. Na onderzoek bleek dat het pand gebruikt werd als cannabisplantage.

Donderdag 23 april, even voor 2 uur. Enkele Brugse binnenstraten worden gevuld met rook. De brandweer krijgt verschillende oproepen binnen. De vuurhaard situeert zich in een woning langs de Schuttersstraat in Brugge. De vlammen sloegen uit het dak en de brandweer viel het vuur meteen aan. Enkele buren werden geëvacueerd, maar hun woningen werden volledig gevrijwaard. Bij zonsopgang werd de enorme schade aan de woning duidelijk. Het pand brandde zowat volledig uit en het ganse dak was verdwenen.

Cannabisplantage

Officieel stond het huis leeg. Maar al snel werd duidelijk dat het gebruikt werd voor illegale praktijken. Want binnenin was alles opgetrokken om er een cannabisplantage in te onderhouden. Hoe groot die precies was, bleef onduidelijk. Daarvoor was de schade in de woning te groot. De politie startte wel meteen een onderzoek op.

Verkoold lichaam

Ongeveer een maand later kreeg dat een meer dan opvallende wending. Want woensdagmorgen reed de brandweer samen met een lijkwagen voor de woning. Er werd namelijk een verkoold lichaam in het uitgebrande huis gevonden. “Wij kunnen dat bevestigen”, aldus het Brugse parket. “Maar over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend. Ook of er een link met de cannabisplantage is, maakt momenteel deel van het verdere onderzoek uit.”

Waarom het precies een maand duurde vooraleer het lichaam ontdekt werd, is niet helemaal duidelijk. Mogelijk was het nu pas veilig om het huis te betreden. Waar het lichaam precies werd gevonden, blijft momenteel nog een vraagteken. Het onderzoek zal zich nu eerst toespitsen op het achterhalen van de identiteit van het slachtoffer. (TL)

Het pand is verzegeld door de politie.
Het pand is verzegeld door de politie.© JVM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.