Losgekomen latten slaan tegen gevel van kleuterschool in Jonkershove

De brandweer van Houthulst moest maandagochtend 15 februari vroeg uitrukken naar de kleuterschool in de Merkemstraat in Jonkershove. Door losgekomen latten dreigden brokstukken uit de gevel te vallen.

De brandweer maakte alles weer goed vast.© JH
De brandweer maakte alles weer goed vast.© JH

In de school in de Merkemstraat huisden vroeger de lagere schoolkinderen maar die verhuisden intussen naar het gebouw in de Monseigneur Schottestraat. Het gebouw in de Merkemstraat wordt nog gebruikt voor schoolgaande kleuters.

Nieuwbouwproject

Naast de school bevindt zich een oud klooster dat al geruime tijd leegstaat. Intussen is het oude klooster al afgebroken en zal dat plaats maken voor een nieuwbouwproject.

Om de gevel van de school nog te beschermen werd een tijdelijke constructie met latten en plastic zeilen aangebracht aan de bouwput van het voormalige klooster.

Door de wind was een deel van de houten latten losgekomen en die sloegen tegen de gevel aan. Omdat er een reëel gevaar was voor loskomende brokstukken, verwittigden buurtbewoners de brandweer. Die kwamen ’s ochtends langs om alles te beveiligen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.