Loos brandalarm in wzc Sint-Henricus

De rookontwikkeling werd wellicht veroorzaakt door werken die voor het woon-zorgcentrum aan de gang zijn. © BF
Redactie KW

De brandweer van Roeselare werd maandagochtend 23 november omstreeks 9.15 uur opgeroepen toen een alarm in de kelder van het woonzorgcentrum Sint-Henricus langs de Sint-Rochusstraat in Rumbeke afging. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn.

In de kelder was er enige rookontwikkeling ontstaan waardoor het alarm afging. De brandweer snelde met verschillende wagens ter plaatse. “Omdat het om een interventie ging in een woon-zorgcentrum werden er extra middelen ingezet”, zegt brandweerofficier Rob Nachtergaele.

Werken

Dat bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. In de kelder was er nog nauwelijks rookontwikkeling te zien. “Momenteel is men aan de voorkant van het woon-zorgcentrum aan het werken. Die voorzijde is verbonden via een buis met de kelder. De kans is dan ook reëel dat er door bijvoorbeeld slijpwerken rook ontstaan is.”

Na een grondige controle kon de brandweer terug huiswaarts. De bewoners van Sint-Henricus ondervonden door het incident geen hinder en keken vanuit hun kamer toe wat de brandweer aan het doen was. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier