Loods van voormalige kippenkwekerij in Krombeke uitgebrand

JTV
Redactie KW

In de Hapjesstraat in Krombeke, een deelgemeente van Poperinge, is dinsdagnacht kort na middernacht een loods van een voormalige kippenkwekerij uitgebrand. In de loods zaten geen kippen, maar stonden houten kisten met zoete aardappel gestald.

Rond 0.30 uur liep bij de brandweer van de zone Westhoek de melding van de loodsbrand binnen. De vlammen sloegen al door het dak toen de brandweer ter plaatse was. Verschillende posten van de brandweerzone Westhoek snelden ter plaatse om te blussen. Om over voldoende bluswater te beschikken, startte de brandweer een tankwagencircuit op. Eén van de vier leegstaande kippenloodsen van zo’n 60 meter lang ging volledig in de vlammen op. De andere loodsen konden gevrijwaard worden.

https://www.youtube.com/watch?v=bH2gWMN3N6A

In de uitgebrande loods stonden houten kisten met zoete aardappel. Die zijn verloren. Na zowat anderhalf uur had de brandweer het vuur onder controle. De brand zorgde ook voor een grote witte rookpluim die de donkere hemel introk. Plaatselijk was er heel wat roetneerslag. Zo’n 45 brandweermannen werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen. Over de oorzaak is voorlopig nog geen duidelijkheid. Een deskundige zal die in opdracht van het Ieperse parket onderzoeken.

(LSi/JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier