Lichaam van verdronken jongeman (20) uit het water gehaald in De Gavers

In de Gavers wordt gezocht naar een vermiste jongeman. © LOO
Redactie KW

Duikers hebben woensdagmiddag het lichaam van een 20-jarige man uit Moeskroen uit het water gehaald in de Gavers in Harelbeke. “Alles wijst op een ongeval”.

Vier jongemannen, wellicht drie van hen twintigers, gingen in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 3 uur varen op de Gavers. Een vijfde persoon in het gezelschap, een meisje, bleef op hen wachten in de auto. De vier stapten in een bootje, dat in principe maar voor twee personen geschikt is. Het bootje begon water te maken en kapseisde uiteindelijk.

Verdrinking

“Drie van hen konden snel gered worden. Zij werden ondervraagd over het voorval. De vierde persoon, een jongeman uit Moeskroen, kon niet meteen gevonden worden. Daarom werd een zoekactie op poten gezet met duikers. Aanvankelijk waren dat de duikers van Harelbeke, maar ze kregen versterking van het team uit Zwevegem”, aldus Ronny Damman.

Kort na de middag werd het lichaam van de vermiste jongeman uit het water gehaald. “Alles wijst op een ongeval”, zegt de woordvoerder van het parket Philippe Baudoin. “Er werd een wetsdokter aangesteld voor een uitwendige autopsie, maar de jongeman is waarschijnlijk omgekomen door verdrinking. Er zijn voorlopig geen andere redenen om een andere oorzaak te zoeken”.

Domein De Gavers pas donderdag opnieuw open

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, heeft het zwemdomein van de Gavers in Harelbeke momenteel opnieuw vrijgegeven. “Maar de Gavers blijven vandaag nog gesloten, uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden”, zegt Guido Decorte, van de communicatiedienst van provincie West-Vlaanderen. Vanaf donderdag gaat het zwemdomein wel opnieuw open.

(belga/av/fja/mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier