Lekkend dak speelt Racing Brugge opnieuw parten

De zaalproblemen waarmee Racing Brugge nu al het hele seizoen kampt, nemen de proporties aan van een soap. Alleen laat het happy end wel zeer lang op zich wachten.

Beide coaches zagen het gedruppel met lede ogen aan: Gunther De Pauw (l.) en zijn leermeester Hans De Wispelaere (r.) © MD

Veel volk op de training, keihard werken tijdens de week, je spelers voorbereiden op een topmatch tegen de eerste uit de klassering, de tegenstander degelijk scouten en dan bang afwachten wat het weerbericht zegt over zaterdagavond. Dat is tegenwoordig het lot van de coach van Racing Brugge. Vijf minuten voor aanvang van de wedstrijd tussen Racing Brugge Two en BS Waregem Two foeterde coach Gunther De Pauw gelaten: “‘t Is weer van dat …”.

Hete aardappel

Scheidsrechters Kelly Surmont en Alec Verhoest konden niet anders dan de wedstrijd verschillende keren te onderbreken. “We willen gerust enkele dweilpauzes toelaten, maar meer dan 10-15 minuten kunnen we niet onderbreken.” Ook bezoekend coach Hans De Wispelaere was er niet gerust in: “Ik heb echt geen zin om risico’s te nemen en blessures voor mijn spelers te riskeren.”

Ten gronde blijft het probleem met het lekkende dak natuurlijk veel te lang aanhouden. Volgens bestuurslid Bart Delarue wil niemand zijn verantwoordelijkheid nemen: “De club huurt de zaal van de stad Brugge, die op haar beurt onderverhuurder is en bij het KTA de zalen afhuurt. Het blijft onbegrijpelijk dat het KTA, dat de pretentie heeft om een topsportschool te zijn en zelf ook met deze problemen geconfronteerd wordt, niet eerder ingrijpend optreedt. We hebben de petitie heropend die we eerder al in gang zetten. Of het iets oplevert, weten we niet. Maar zolang de oorzaak van het probleem niet weggenomen wordt, blijft het voor frustraties bij alle partijen zorgen.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.