Leider van zeescouts sterft door verstikking onder omgevallen boot in loods

Alle hulp voor de jongeman kwam te laat © JVM
Redactie KW

In een loods van de zeescouts in Blankenberge is een 19-jarige man om het leven gekomen tijdens werken aan een bootje.

In de vooravond waren twee leden van de Sea Scouts onderhoudswerken aan het uitvoeren aan een zeilbootje van de vereniging in de loods in de Oude Wenduinse Steenweg. De twee wilden aan een sloep (zonder motor) werken. Die had de vorige keer water gemaakt, en ze wilden dat herstellen. De sloep stond op een ‘girafke’, een soort stelling waardoor je ook makkelijker onder boten kunt kijken.

De collega van het negentienjarige slachtoffer uit Wenduine heeft rond 19 uur de loods even verlaten, waarschijnlijk om materiaal te halen. Bij zijn terugkomst in de loods trof hij het slachtoffer aan die onder de gekantelde zeilboot lag. De constructie was omgeslagen en de jongeman kreeg de sloep op zich .

Leider van zeescouts sterft door verstikking onder omgevallen boot in loods

De andere jongeman verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten en zowel politie, dienst 100 en de brandweer kwamen ter plaatse. Voor de hulpdiensten was het even zoeken naar het gebouw waar het ongeval was gebeurd, daar in de melding het Bevrijdingsplein was aangegeven. De hulpdiensten kon toch zeer vlug het gebouw lokaliseren, maar alle hulp kwam te laat. Een dokter die ook naar de loods kwam, kon alleen maar de dood vaststellen van het negentienjarige slachtoffer. Het slachtoffer is omgekomen door verstikking. De dienst 100 heeft het slachtoffer niet kunnen meenemen omdat er nog een grondig onderzoek moet gebeuren hoe het ongeval is kunnen gebeuren. De identiteit van het slachtoffer werd nog niet vrijgegeven door de politie.

De hoofdleider van de Sea Scouts, 9de Fos Wandelaar, wilde niet reageren. Wel voorziet de leiding een opvang voor alle leden van hun vereniging.

Het parket stelt een onderzoek in naar de omstandigheden hoe de negentienjarige om het leven is gekomen.

(NM/JVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.