Leerlingen internaat hotelschool Koksijde geëvacueerd na brand

Redactie KW

Dinsdagnacht omstreeks 2 uur was brand ontstaan op de eerste verdieping in het internaat ‘De Korrel’ van de hotelschool in Koksijde.

“Op het moment dat de brandweer arriveerde waren alle leerlingen al geëvacueerd uit het brandende gebouw, op één iemand na”, legt majoor Kristof Dorné (brandweerzone Westhoek) uit. “Deze jongen zat vast in zijn kamer op de eerste verdieping met beperkte rookontwikkeling en werd ontzet door de brandweer zelf. Hij werd afgevoerd naar het AZ Sint-Augustinusziekenhuis met lichte intoxicatieverschijnselen, maar mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten.”

De leerlingen werden eerst opgevangen op de speelplaats, waar hun namen werden afgeroepen, om wat later naar het restaurant langs de Houtsaegerlaan te worden overgebracht. Daar kregen ze een drankje. MUG en ambulance kwamen ter plaatse om alle andere geëvacueerde leerlingen te controleren, niemand werd nog afgevoerd.

Leerlingen internaat hotelschool Koksijde geëvacueerd na brand

Nadat de brand geblust was, deed de brandweer een sweep in het gebouw om alles te checken en startte een ventilatie op om de resterende rook en CO te verdrijven. Alle leerlingen van de getroffen vleugel konden opnieuw in de hotelschool slapen, in andere gebouwen.

Deze week toevallig een oefening

“In het gebouw ‘De korrel’ zijn 22 kamers en huizen de vierde jaars (gemengd) en zesdejaars (meisjes)”, zegt Directeur Peter Verbeke. “Deze week vond toevallig een evacuatie-oefening plaats in de hotelschool, iedereen was goed voorbereid.”

De brand is zeker ontstaan op de eerste verdieping in de hal van de slaapkamers in een zitruimte. De oorzaak is voorlopig niet bekend en het onderzoek is in volle gang.

Lang weekend

Intussen mogen alle leerlingen van de getroffen vleugel vervroegd naar huis. Een gespecialiseerde firma komt de kamers en gangen reinigen, zodat de leerlingen volgende week maandag terug aan de slag kunnen.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.