Leerling (15) loopt hersenschudding op na mislukte sprong vanop eerste verdieping

© Willem Blancke Facebook RHIZO Lifestyle- en Sportschool
Phebe Somers

Een 15-jarige leerling van de RHIZO Sportschool in Kortrijk liep maandag een hersenschudding op bij een mislukte sprong vanop de eerste verdieping. Bij wijze van stunt wou hij een schoen van een medeleerling ‘snel’ terughalen door een verdieping naar beneden te springen, maar bij de landing ging het mis.

De tiener in kwestie doet in zijn vrije tijd aan freerunning of parkour, een sport die gepaard gaat met – soms riskante – sprongen van obstakels of gebouwen. Hij besloot om zijn Spidermanskills ook op school te oefenen door een verdieping naar beneden te springen. Hij kwam echter met zijn schouders en hoofd op de grond terecht, wat uiteraard niet de bedoeling was. De jongen werd meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat hij er met een hersenschudding – en een hoop blauwe plekken – vanaf is gekomen.

Genoeg gestraft

Verschillende leerlingen hebben de val zien gebeuren. “Ze waren enorm onder de indruk, ik hoop dat het hen voldoende heeft afgeschrikt om een gelijkaardige stunt uit te halen”, reageert directeur Jonas Hindryckx. “Of er vanuit de school nog een sanctie komt voor de leerling in kwestie is nog niet duidelijk. We zullen eerst in gesprek gaan met de jongen en zijn ouders. Ik denk eigenlijk dat hij al genoeg gestraft is, het was een zeer pijnlijke val. Gelukkig gaat het goed met hem, zijn vader liet weten dat hij morgen waarschijnlijk al terug in de les zal zitten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.