Lange files op R8 door ladingverlies

Het verkeer op de R8 draaide dinsdagmiddag volledig in de soep, nadat een vrachtwagen zijn lading verloor ter hoogte van de wisselaar in Bissegem. Het duurde meer dan een uur alvorens het kruispunt opnieuw werd vrijgegeven. Door het voorval ontstond meteen een verkeersinfarct.

Een gespecialiseerde firma kwam opruimen. © CLL

Net na het middaguur kwam de vrachtwagen, in dienst van een recyclagebedrijf, uit de richting van Ieper en probeerde hij de wisselaar in de richting van Kortrijk-Noord te nemen. Het kruispunt, berucht en gevreesd vanwege de scherpe hoek, bleek echter een maat te groot voor de zwaar geladen truck. De lading begon te kantelen en de volledige inhoud, een aantal ton aan oude metalen, kwam volledig over de rijbaan terecht.

Overvloed aan voertuigen

De brandweer, die snel ter plaatse was, kon niets anders dan hulp van grijpkranen inroepen om het wegdek terug vrij te maken. De wisselaar werd een tijdlang voor het verkeer afgesloten. Wie uit de richting van Ieper kwam, moest in Bissegem afrijden en zo via Kortrijk richting Kuurne trekken. Wie uit de richting van de E17 kwam, merkte al snel dat de snelwegpolitie de R8 had afgesloten waarbij al het verkeer eveneens via Bissegem werd afgeleid. Inspecteurs van de politiezone VLAS hadden op die afrit de handen vol met het regelen van de overvloed aan voertuigen.

Rond 13.20 uur kon het verkeer opnieuw druppelsgewijs via de pechstrook verder rijden. Het duurde nog een lange tijd alvorens de situatie werd genormaliseerd. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.