Het meisje was iets voor 16.00 uur samen met haar ouders aardappelen aan het rooien en stond bovenop de aardappelmachine, om de bladeren van de aardappelplanten en de overtollige aardekluiten van de loopband te gooien. Plots verloor ze het evenwicht en viel ze in de laadbak, mogelijks door de hitte. "Het meisje raakte volledig bedolven onder de aardappelen. Haar ouders belden onmiddellijk de hulpdiensten en waren enorm geschrokken", zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke.

"De brandweer slaagde erin om de aardappelen manueel van rond het meisje te verwijderen. Ze werd uit de laadbak gehaald en kreeg zuurstof toegediend in de ziekenwagen. Uiteindelijk kwam het meisje snel bij haar positieven en bleek ze enkel lichte verwondingen te hebben opgelopen. Maar dit had natuurlijk veel erger kunnen zijn", besluit de commissaris. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.

(BB/JT)

Het meisje was iets voor 16.00 uur samen met haar ouders aardappelen aan het rooien en stond bovenop de aardappelmachine, om de bladeren van de aardappelplanten en de overtollige aardekluiten van de loopband te gooien. Plots verloor ze het evenwicht en viel ze in de laadbak, mogelijks door de hitte. "Het meisje raakte volledig bedolven onder de aardappelen. Haar ouders belden onmiddellijk de hulpdiensten en waren enorm geschrokken", zegt commissaris Frank Delva van de lokale politie Middelkerke. "De brandweer slaagde erin om de aardappelen manueel van rond het meisje te verwijderen. Ze werd uit de laadbak gehaald en kreeg zuurstof toegediend in de ziekenwagen. Uiteindelijk kwam het meisje snel bij haar positieven en bleek ze enkel lichte verwondingen te hebben opgelopen. Maar dit had natuurlijk veel erger kunnen zijn", besluit de commissaris. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere controle.(BB/JT)