Landbouwer wordt onwel al rijdend in auto en sterft ter plaatse

Redactie KW

De Pereboomstraat in Handzame (Kortemark) was woensdagmiddag een tijdlang afgesloten door een tragisch incident. Een 69-jarige landbouwer reed er rond 16.15 uur met zijn Mercedes in de straat toen hij zich plots onwel voelde.

Zijn vrouw zat op dat moment naast hem. De man slaagde er nog in zich snel in de graskant te parkeren en verloor meteen daarna het bewustzijn. Zijn vrouw verwittigde meteen de hulpdiensten en legde de zetel van de man plat. Vlak daarna passeerde een vrachtwagenchauffeur die onderweg was met een lading planten. Hij diende hartmassage toe tot de komst van de medische hulpdiensten.

Echtgenote in shock

Ook de brandweer was intussen opgeroepen. Het slachtoffer werd uit de wagen gehaald en werd op straat gereanimeerd. Ondanks de snelle tussenkomst van de MUG-dienst van het ziekenhuis overleed de man op straat. De brandweer plaatste daarna een tent over het slachtoffer. De vrouw van de overleden man is in shock en kreeg ter plaatse bijstand van de politie.

Het incident gebeurde op amper honderd meter van de woonst van het koppel. In de streek zijn beiden bekend als vlas- en strohandelaren. De doodsoorzaak is nog niet bekend. De Pereboomstraat bleef afgesloten tot de begrafenisondernemer het slachtoffer kon komen halen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier