Landbouwer bezorgt brandweer tweemaal werk nadat hij olie verliest

© JHET
Redactie KW

Een 33-jarige landbouwer uit Koekelare moest twee keer naar de brandweer bellen woensdagavond. Zijn tractor bleek telkens olie te verliezen.

Iets na 22 uur passeerde de man met zijn John Deere tractor in de Oudekapellestraat tussen Oudekapelle en Kaaskerke toen hij richting Diksmuide wilde rijden. Hij moest zijn landbouwvoertuig echter aan de kant zetten toen hij zag dat hij olie of brandstof verloor. De brandweer van Diksmuide kwam ter plaatse en moest een spoor van zowat vijftig meter opruimen. Die klus viel nog behoorlijk mee.

Enkele uren later echter had diezelfde landbouwer zijn weg vervolgd richting huis. In de Asstraat op de Mokker in Koekelare moest hij rond 1 uur echter vaststellen dat hij alweer olie verloren was. Deze keer ging het om een veel groter spoor van een halve kilometer lang en een halve meter breed. Alweer moest hij de hulpdiensten bellen. Deze keer moest de brandweer van Koekelare ter plaatse komen en moesten ze zelfs versterking inroepen. Ze waren meer dan anderhalf uur in de weer om alle vloeistoffen van de baan te ruimen. Ook de politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. De landbouwer wacht allicht een stevige factuur voor de opruimwerken en zal zijn tractor moeten nazien. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier