Laatste rit voor rij-examen eindigde bijna in drama

Redactie KW

Een Brugs koppel is woensdagavond op het nippertje aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Tijdens een hevig onweer raakte hun wagen vast in een ondergelopen spoorwegbrug langs de Kolvestraat in Brugge. De BMW vulde zich razendsnel met water. Net voor de wagen volledig kopje onder ging, kon het koppel zich in veiligheid brengen.

“Het was een muur van water. Ik kon geen kant meer op. Alles probeerde ik om ons daar veilig weg te krijgen. Zonder resultaat, we zaten volledig vast. Binnen de minuut vulde de wagen zich volledig met water. We zijn echt wel aan een drama ontsnapt.” Karim Beldjelali (45) is opgelucht dat hij het bizarre voorval van woensdagavond nog levend kan navertellen. Samen met zijn vrouw Marissa Servan Castro (48) besloot Karim om even na 22 uur nog een rondje te gaan rijden met de wagen.

“Mijn vrouw had vandaag (gisteren, red.) haar praktisch rijexamen. Ze had veel stress en wou nog één keer langs het examencentrum en de omgeving rijden om haar parcours wat voor te bereiden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik zat aan het stuur en toonde har enkele cruciale punten. Alles verliep goed, tot er plots een verschrikkelijk hevig onweer losbarstte”, legt Karim uit. Het koppel reed voorzichtig verder en besloot terug te keren naar huis. In de Kolvestraat in Brugge liep het echter gruwelijk fout. “Door de hevige regen zagen we geen hand voor onze ogen. De regen viel met bakken uit de lucht, het was onwaarschijnlijk. Toen we onder de brug reden, voelden we plots een enorme klap”, zegt bestuurder Karim.

Aan ramp ontsnapt

Door de hevige regenval van woensdagavond was de spoorwegtunnel in de Kolvestraat volledig ondergelopen met water. Volgens de eerste vaststellingen begaven de waterpompen het onder de druk van de aanhoudende regen. “Ik had echt geen flauw idee dat er zoveel water onder de brug stond. Je kon nauwelijks iets zien en zoiets verwacht je al helemaal niet”, gaat Karim Beldjelali verder. “Het water stroomde de wagen binnen voor we het beseften.”

De man schoot meteen in actie en probeerde zijn deur te openen. “Maar ondertussen bleef het waterpeil stijgen. Toen ik na enkele pogingen eindelijk de deur een beetje open kreeg, slaagde ik erin door een smalle opening buiten te raken. Maar Marissa zat toen nog steeds vast in die wagen”, zucht Karim. In de wagen zelf steeg het water ondertussen tot aan de nek van de vrouw. Pas toen een derde persoon hulp kwam bieden, slaagde Karim erin om ook haar deur open te krijgen.

“Enkele seconden nadat ik Marissa uit de wagen sleurde, slorpte het water onze BMW volledig op. De wagen was zelfs niet meer zichtbaar”, vertelt Karim. Het koppel beseft dat ze aan een drama zijn ontsnapt en weten nog steeds niet goed hoe het voorval kon gebeuren. “Waren de waterpompen kapot? Ja, dat verklaart al veel natuurlijk …”, klinkt het. “Hoe dan ook: we zijn aan een drama ontsnapt. Als we niet tijdig uit het voertuig waren ontsnapt, hadden ze ons pas vanmorgen (donderdagmorgen, red.) gevonden. Dood …”.

Onderkoelingsverschijnselen

De 45-jarige Marissa zat het langst in de wagen en werd na haar bevrijding met lichte onderkoelingsverschijnselen afgevoerd naar het ziekenhuis. “Ze was ook deze ochtend (gisterenochtend, red.) nog aan het bekomen. Toch besloot ze om haar geplande rijexamen af te leggen. Hopelijk met positief resultaat”, besluit de man met een glimlach. “Gelukkig zaten onze vier kinderen niet in de wagen en bleven zij gespaard van de miserie.”

(MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.