Laadklep van vrachtwagen beschadigt wagen in Torhout: “Aanrijding werd uitgelokt”

Veel schade aan Sabrina's wagen is er niet, maar voor haar betekent het wel veel. © Sabrina Michiels
Redactie KW

Het ongeval gebeurde bij speciaalzaak Bruidskledij Steven in de Bruggestraat.

Sabrina Michiels (43) had gisterenochtend geen geluk toen ze haar kinderen naar school wou brengen. Toen ze de oprijlaan van haar zaak Bruidskledij Steven langs de Bruggestraat rond 8 uur wou verlaten, bleek er een vrachtwagen in de weg te staan. Na lang aarzelen, verplaatste de vrachtwagenchauffeur het voertuig. Toen Sabrina wou uitrijden, liet hij de laadklep van de vrachtwagen echter naar beneden en raakte daarbij haar wagen.

“Toen ik naar school wou vertrekken met mijn kinderen, kon ik mijn parking niet uitrijden, want er stond een vrachtwagen in de weg”, getuigt Sabrina Michiels. De vrachtwagenchauffeur stond daar om een kraan te lossen bij de overburen. De zaakvoerster van Bruidskledij Steven claxonneerde, maar kreeg geen reactie. “Ik ben vervolgens uitgestapt en liep naar de man”, vult Sabrina aan.

Aanrijding uitgelokt?

“Ik vroeg hem het gevaarte te verplaatsen, maar omdat hij dat niet meteen wou doen, belde ik naar de politie. Van zodra hij dat zag, verzette hij zijn vrachtwagen.” Toen ze eindelijk van haar oprijlaan kon rijden, liet de vrachtwagenchauffeur zijn laadklep zakken en raakte daarbij de wagen van Sabrina. “De chauffeur heeft volgens mij de aanrijding uitgelokt”, meent Sabrina. “Ik belde de politie om te zeggen dat ik mijn oprijlaan niet kon afrijden en een minuut later heb ik een ongeval. Bovendien stond de chauffeur voor mijn winkel wat sowieso niet mag…”

De politie deed ter plekke de vaststellingen en nam de verklaring van Michiels af. De vrachtwagenchauffeur moet zijn verklaring nog op het politiebureau afleggen, aldus Sabrina. “Die verklaringen worden dan samengebundeld in een proces-verbaal en dan moeten de verzekeringen het uitvechten. Wanneer zij niet zouden overeenkomen, gaat de zaak naar de politierechtbank.”

Veel schade aan Sabrina’s wagen is er niet, maar voor haar betekent het wel veel. “Ik vind mijn wagen tenslotte erg mooi en als ik dat niet meteen herstel, zal de schade beginnen roesten.”

(FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier